logo

TĚLOCVIČNÁ JEDNOTA SOKOL ZLÍN

T. J. Sokol Zlín

Sokolení – nábor nových členů – přijďte k nám do sokola!

Bez ohledu na to jestli jste malí nebo velcí, holka nebo kluk. U nás jsou všichni vítáni. Máte doma mrňouska, který nepostojí chvíli na místě? Potřeboval by energii vybít někde jinde? Ideálně ve sportu? Ale který to bude?

Co se vám první vybaví, když se řekne všestrannost?

U nás je kompromis mezi individuálním a kolektivním sportem. Krom základní gymnastické průpravy, která je základem každého sportu, klademe důraz na to, aby děti chodily i na míčové hry. Mimo to, že se naučí běhat, házet, skákat, kopat, naučí se fungovat v kolektivu, druží se a spolupracují při týmových hrách. Navzájem se motivují, probouzí se v nich soutěživost.

Škála sportů je opravdu různorodá. Ať mezi ty klasiky jako vybíjena, fotbal, přehazovaná, florbal, košíková, tak ty méně známe jako Ringo, korfbal, softbal.

Všestranný čtyřboj, přebor ve všestrannosti chcete-li, je jedna z hlavních sokolských soutěží. Skládá se z gymnastiky, atletiky, plavání a šplhu. Snažíme se proto pro děti zařadit do hodin  prvky atletiky. Aby děti věděly, jak se má skákat do dálky, házet kriketovým míčkem, jak vypadá nízký start a spoustu dalších věcí. Zahajujeme cvičební rok, jak jinak než odpolednem na hřišti plným různých disciplín, které musí děti zkusit, aby si mohli odnést sladkou odměnu.